Programma Competentie Café 20 mei: Het hoe van competentiemanagement

 In Competentie Café, Featured

Na twee cafés over het waarom van competentiemanagement gaan we nu in op het hoe van het invoeren van competentiemanagement. We gaan in op o.a. de volgende kritieke succesfactoren:
– aansluiten bij de strategie van de organisatie
– aansluiten bij de drijfveren van de medewerkers
– aansluiten bij de taal van de medewerkers en managers
– alleen competenties ontwikkelen die ontwikkelbaar zijn
– goede ondersteuning van het (administratieve) proces
– inzichtelijke (visuele) rapportages op individueel-, team- en organisatieniveau

Voor wie?

Deze middag is bestemd voor managers en HR-consultants die al bezig zijn met competentiemanagement of die dit van plan zijn en vragen hebben over de implementatie.

Programma:

13:00 Inloop met koffie, thee en broodjes

13:30 Opening en welkom (Marco Frijlink). Na een korte Comaea introductie inventariseert Marco met de deelnemers wat hun (verwachte) uitdagingen zijn bij de implementatie van competentiemanagement.

14:10 Praktijkcase: Quoratio/Arvode. De presentatie gaat in op de manier waarop Quoratio/Arvode competentiemamagement gebruikt om vorm te geven aan de nieuwe strategie van de organisatie en hoe competentiemanagament onderdeel gemaakt is van het reguliere HR-cyclus.

14:30 Het aansluiten van competentiemanagement op de drijfveren van de medewerkers. Jan Paul Lottering en Maartje Mikx gaan in op de vraag hoe je met competentie-management kunt aansluiten op de drijfveren van de medewerkers.

15:15 Korte break

15:30 Mini workshop ontwikkelbaarheid van competenties (Arnold Berger). Niet alle competenties zijn ontwikkelbaar, hoe kun je hier als organisatie en als medewerker zo effectief mogelijk mee omgaan?

16:00 Hoe krijg je de medewerkers en de managers mee? (Hans Elderson en Hans Wijnbergen). Competentiemanagement kan alleen werken wanneer de beschrijvingen van de competenties herkenbaar en begrijpelijk zijn voor de managers en medewerkers. In de presentatie gaan Hans en Hans in op de methode om tot zulke beschrijvingen te komen.

16:45 Afronding en borrel

Locatie & Inschrijven:

Locatie: Griftpark1, Blauwkapelseweg 30, Utrecht

www.griftpark1.nl

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met consultant Maartje Mikx via e-mail maartje.mikx@comaea.nl of telefoon:

+31(0)6 20707742.

Recommended Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Start typing and press Enter to search